Omgeving

In 2011 is Tubbergen is uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar, omdat de gemeente een uitgebreid wandelnetwerk heeft opgezet dat zich tot buiten de gemeente- en landsgrenzen uitstrekt. Wandelpaden worden meerdere keren per jaar gecontroleerd en kwalitatief goede wandelingen over onverharde paden zijn met een kaart van het wandelnetwerk Twente makkelijk samen te stellen. Tubbergen beschikt over meerdere themawandeltochten die ook te wandelen zijn onder leiding van een gids. Ook heeft de gemeente het afgelopen jaar tien schuilhutten en ruim honderd nieuwe bankjes langs wandelroutes geplaatst.

Speciaal voor de natuur liefhebbers die liever buiten zijn dan binnen stil zitten kunt u ook uw lunchpakket maken (€10,00). Ideaal om halverwege de route even bij te komen en te genieten van zowel de inhoud als het uitzicht. 

Fietsroute A

De fietsroute start bij het mooi gelegen Landhotel ’t Elshuys in Albergen; hier is voldoende parkeergelegenheid! Deze fiets-grensroute gaat door het fraaie Twentse coulisselandschap; weiden, essen, bossen, beken, grafheuvels, watermolens, havezaten, etc. wisselen elkaar af in een prachtig glooiend landschap met soms schitterende vergezichten. Ook wordt het mooie, oudste stadje van Twente aangedaan; hier kan men eventueel een bezoek brengen aan één van de vele kunstgalerieën, het Schoolmuseum en/of het Openluchtmuseum. De lange fietsroutes gaat deels door Duitsland en door het dorpje Hesingen met het fraaie heidegebied: de Hügelgräberheide. Onderweg heeft u de keuze uit 3 afstanden te weten: de korte fietsroute ongeveer 40 km, de middellange fietsroute ongeveer 50 km, de lange fietsroute ruim 60 km. 

Mocht u onderweg een stukje “vals plat” hebben bedenk dan: “Zee-j der as nen bearg teggenop? Dreai oe um en ’n bearg lig achter oe!”

 

Voor nog veel meer fietsroutes rondom het hotel hebben wij voor u een aantal routes beschikbaar. Waar wacht u nog op? Spring op de (elektrische) fiets om de prachtige natuur te verkennen.

U kunt uw elektrische fiets bij ons opladen.